BEGELEIDING De begeleiding wordt verzorgd door mensen met verschillende achtergronden. Als basis heeft iedereen een creatieve opleiding. Er zijn afwisselend verschillende vrijwilligers actief.  JOSE GELENS Mijn naam is Jose Gelens en ik ben als beeldend therapeut werkzaam bij een GGZ instelling en in mijn eigen praktijk. Sinds begin 2014 begeleid ik op ACATO, met veel plezier en leerzame momenten voor beiden, Cato een jonge vrouw met ASS. Het mooie van mijn werk vind ik om middels het creatieve proces contact te leggen met de cliënt en daarin te structureren, ondersteunen en aanboren van onderliggende gevoelens om vervolgens samen met de cliënt deze processen uit te werken. Veel jongeren met ASS zijn angstig. Er is angst voor het onbekende. Het bieden van structuur, autonomie en neutraliteit vind ik belangrijk in het benaderen van jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis. Het werkt angst verlagend om de verschillende materialen en technieken volgens de methode van ‘geef me de vijf’ (Colette de Bruin) aan te bieden. De methode biedt structuur door de duidelijkheid in wat en hoe de cliënt te wachten staat. Binnen dit kader kan de cliënt zelf gaan ervaren wat zijn persoonlijke voorkeuren zijn. Ik vind het van belang aan te sluiten bij de individuele mogelijkheden en deze te prikkelen om zo het eigen creatieve proces te stimuleren naar verdere groei. .............................................................. ROEL KLUNGEL Ik ben Roel, vader van een puber. Als beeldend kunstenaar schilder ik. Ik woon in een poldermolen aan het randje van Amsterdam waar ik ook een bed&breakfast heb. Ik ben dus ook molenaar. Vroeger was ik molenaar in Delfshaven en maalde ik tarwe voor bakkers. En daarvoor nog was ik matroos op grote zeilschepen. Net als de familie Boot weet ik van de wind te leven. Ik hou van buitensporten. Wanneer mensen zich willen ontwikkelen in tekenen, schilderen en jezelf worden, dan vind ik het veel voldoening geven om daar een steentje in bij te dragen.
Stichting Bloemfleur | ACATO
  MICHEL WIEGGERS Ik ben Michel Wieggers en ik heb na afronding van mijn opleiding HBO-V de kunstacademie St. Joost in Breda gevolgd. Na mijn afstuderen in de richtingen Schilderen en Monumentale vormgeving, bleek de sociale interactie met anderen mij nog altijd te boeien. Naast het werk in eigen atelier bestaat mijn beroepspraktijk dan ook voor een belangrijk deel uit het begeleiden van mensen uit verschillende doelgroepen in het tekenen en schilderen. Ik geef inmiddels ruim 15 jaar les op diverse locaties in de regio Rotterdam, zoals de SKVR, Kade40 en het gevangeniswezen. Sinds vorig jaar werk ik met Cato aan het vergroten van haar vaardigheden. Daarbij hebben het tekenen en onderwerpen uit de biologie een centrale rol. .............................................................. PIET ROGIE Hallo, ik ben Piet Rogie, beeldend kunstenaar en ook choreograaf. Afkomstig uit België ben ik sinds 1979 in Rotterdam gevestigd. Opleidingen genoot ik te Gent, op het Sint-Lukas Instituut en te Antwerpen, op de Koninklijke Balletschool. Als beeldend kunstenaar werk ik met allerlei materialen, van verf tot (kleur)potlood, op papier en schilderslinnen. Het formaat van het werk kan zeer uiteenlopend zijn, al naar gelang het onderwerp. Wat de inhoud van mijn werk betreft, ook dat mag en kan zeer divers zijn, omdat het noodzakelijk is om met open blik naar je omgeving te kijken en daar vervolgens de inspiratie vandaan te halen. Ik werk zowel figuratief als abstract, alhoewel al mijn werk uit de realiteit voortkomt. Momenteel ben ik erg geïnteresseerd in licht, schaduwen en doorzichtigheid, of doorschijnendheid. Lesgeven is wat mij betreft je vaardigheden doorgeven aan een nieuwe generatie leerlingen. Zij kunnen en moeten ermee aan de slag zodat ze hun eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen. Ik doe dat met veel plezier. .............................................................. WILLEM VAN DIJK Mijn naam is Willem van Dijk, sinds november 2014 ben ik aan dit team toegevoegd om Cato te begeleiden met als doel haar zelfstandigheid te vergroten in het domein bakken en koken. Ik ben 69 jaar en van beroep activiteiten- begeleider, ruime ervaring in het speciaal onderwijs (15 jaar) en dagactiviteitenbij het DAC voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Uitgangspunt is om een zodanige structuur te bieden waarin Cato zich veilig voelt en dus ruimte om het aangebodene op te pakken. Ik ben bekend met de methodiek ‘Sluitende Aanpak’ waarbij uitgegaan wordt van de persoonlijke mogelijkheden .